Navigation

Ta bort länken Projekt i Divi

Ta bort länken Projekt från Divi

Vill du ta bort länken Projekt i Divi? När du installerade Divi skapades också en ny, anpassad inläggstyp som heter projects. I admin menyn i din WordPress har du kanske sett att du har en länk till ”Projekt”? Denna funktion är att se som en typ av portfolio, där man kan visa upp vad man jobbar i, har jobbat i eller liknande. Kallas också för portfolio eller showcase.

Känner du att den mest är i vägen och onödig för dig så finns det sätt att ta bort den. Sättet som jag beskriver i denna tutorial bygger på att du har ett barntema installerat. Kopiera koden nedan och lägg in i ditt barntemas functions.php – det är allt!

/**
 *	Radera länken "Projekt" i adminmenyn när du kör Divi.
 *	Thanks to georgiee (https://gist.github.com/EngageWP/062edef103469b1177bc#gistcomment-1801080).
 */

add_filter( 'et_project_posttype_args', 'mytheme_et_project_posttype_args', 10, 1 );
function mytheme_et_project_posttype_args( $args ) {
  return array_merge( $args, array(
    'public'       => false,
    'exclude_from_search' => false,
    'publicly_queryable' => false,
    'show_in_nav_menus'  => false,
    'show_ui'       => false
  ));
}

Har du inget barntema installerat finns en artikel om detta här, även om den är generell för WordPress och inte specifik för Divi. Har du inget barntema installerat, utan lägger in denna kod i Divis functions.php så kommer det skrivas över nästa gång du uppdaterar temat, och du behöver lägga in det på nytt. Det är så trist med onödigt arbete…

Istället för att ta bort länken kanske det istället kan vara så att du kan använda projekt till något annat? Elegant Themes har lite förslag här och ett showcase här.

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Meddela vid
guest
0 Kommentarer
Inline feedback
Visa alla kommentarer

Relaterade inlägg

Hosta vid bröstsmärta
Första Hjälpen & HLR
Hosta vid bröstsmärta

Det förekommer både kedjebrev och delningar i sociala medier om en typ av självhjälp och att man ska hosta vid bröstsmärta (= vid misstänkt hjärtinfarkt).

Göteborgs-Postens korståg mot BB Gårda
BB & Förlossning
Göteborgs-Postens korståg mot BB Gårda

Det är tragikomiskt att se Göteborgs-Postens slogan ”riktig journalistik gör skillnad” i webbläsarens flik när man går in på deras sida och se artikelserien Naturlig födsel

Dr. Eva Wiberg-Itzel om BB Gårda
BB & Förlossning
Eva Wiberg-Itzel om BB Gårda

Under den gångna veckan skriver Doktor Eva Wiberg-Itzel om BB Gårda i ett nytt inlägg i sin blogg och även på Instagram. Doktor Eva Wiberg-Itzel,

0
Lämna gärna en kommentarx
()
x
Chrille Hedberg logotyp
Chrille Hedberg

Använd gärna detta formulär för att komma i kontakt med mig.

Hej! Vad kul att du är här!

Hemsidan har precis fått sig en rejäl ansiktslyftning! Allt gammalt innehåll sopades och den nya byggdes upp på nytt. Vissa länkar kan därför vara lite knas att funkera, och vissa bloggkategorier saknar innehåll.

Hoppas ändå att du trivs här! Tjoa gärna till om det är något!

Som många andra webbplatser kör jag cookies på denna. Du kan också, frivilligt, välja att använda ett konto från sociala medier för att logga in och kommentera. Du kan när som helst återkalla detta och/eller radera din profil.