Navigation

12 skäl att välja WordPress

Idag ska du få 12 skäl att välja WordPress av mig.

WordPress är gratis och består av öppen källkod.

Du behöver inte spendera stora pengar på att välja WordPress, utan du klarar dig med att lägga ut någon hundring för en domän och ett webbhotell.Det räcker! I vissa fall kan du till och med hitta domäner och webbhotell på rea. Vi har ett tidigare blogginlägg där vi jämför webbhotell. Min åsikt är att fler ska välja WordPress och har därför byggt en guide som kan hjälpa dig som är nybörjare.
Ett skäl att välja WordPress är att det är öppen källkod

Du behöver inte kunna programmera.

En annan anledning att välja WordPress är att du inte behöver kunna programmera. Visst, att kunna lite HTML, PHP och CSS gör ju inte ont, men det är absolut inget krav för att kunna använda WordPress.

Det räcker med lite generella datorkunskaper så klarar du dig bra! WordPress utvecklas ständigt med avsikten att göra det mer lättanvänt. Internet är också fullt av guider och instruktionsvideos, så du kan lätt bygga din alldeles egna webbplats och anpassa den som du vill ha den.

Det är enkelt att använda.

Via backend, WordPress administrationsgränssnitt, är där all magi händer!

Här skapar du nya sidor, blogginlägg, byter tema (utseende), installerar tillägg (funktioner) och anpassar hela din webbplats! När du har lärt dig hur administratörsgränssnittet är organiserat kommer du lätt kunna ändra och uppgradera efter eget tycke!

Du kan bygga vilken typ av webbplats som du vill.

Oavsett om du bygger en blogg till dig själv, en nyhetswebbplats, ett forum, en webbshop eller en sida med flera olika funktioner till ett företag, så fungerar WordPress.

Med hjälp av teman kan du snabbt och lätt byta utseende på din webbplats, med tillägg kan du lägga till och ta bort funktioner genom bara några knapptryckningar. Var inte rädd för att testa något nytt! Se bara till att ha regelbundna säkerhetskopior.

Din webbplats är till 100% din egen!

Du kan bygga upp en webbshop som efter ett år omsätter 15 miljoner kronor utan att folket bakom WordPress skickar ett kravbrev och tycker att du ska punga upp för deras mjukvara.

Under förutsättning att du betalar avgift för webbhotell och domän, och naturligtvis inte gör några otillåtna saker, så kommer din webbplats att snurra på bara fint!

Underhållet är smidigt och enkelt.

Du kan inte bygga upp en hemsida med WordPress och tänka att det är frid och fröjd – nu är det inget mer att göra. WordPress behöver regelbundet uppdateras, och i takt med det även tema och tillägg.

Men bara genom att logga in på administratörsgränssnittet ser du om det finns något att uppdatera, du kan markera allt och klicka på ”Uppdatera” så är det klart.

Ännu en gång påminner jag om säkerhetskopia! Om något händer – vilket det kan med allt elektroniskt – är det alltid bra att ha en kopia.

Du kan uppdatera din webbplats själv.

Nej, du behöver inte anlita Intertech för att uppdatera innehållet på din webbplats. ;)Kan du hantera Microsoft Word så är det mer än nog för att välja WordPress också. För att skapa ett nytt blogginlägg loggar du in på administratörsgränssnittet, klickar på ”Nytt inlägg” och börjar skriva.

I dina blogginlägg kan du också infoga media som bilder eller video. Med hjälp av tillägg kan du också infoga kontaktformulär, omröstningar eller visa upp dina produkter.

En seriös sida utan spam.

Genom att låta besökare lämna kommentarer på inlägg så kan du interagera med de som följer dig, vilket i sin tur hjälper dig att bygga upp följare. Men som du säkert redan vet finns det en hel del spammare där ute, som gärna lämnar sina blaffor här och där.

WordPress har flera funktioner för att hindra spammare från att dels kontakta dig via webbsidan, men också att lämna kommentarer.

Din sida ser mycket mer seriös ut med enbart relevanta kommentarer.

Väx med sökmotoroptimering.

WordPress är rätt bra anpassat för sökmotoroptimering redan från start. Det gör det enklare för sökmotorer att hitta din sida och vad för innehåll du har på den, så att det kan indexeras i sökmotorer.

Du kan också använda tillägg som Yoast eller Rank Math för att ytterligare förbättra sökmotoroptimeringen.

Anpassad för mobiler.

De flesta teman till WordPress idag är responsiva. Det innebär att temat anpassar sig efter besökarens skärmstorlek.

Sitter besökaren vid en dator med stor skärm är t.ex. menyer synliga och kolumner fungerar som kolumner brukar. Kommer besökaren från en mobil enhet är menyn mer kompakt (de tre horisontella strecken) och kolumner staplar på varandra. Allt för att innehållet på din sida skall vara lätt att se och ta till sig.

Du kan nog hitta ett tillägg till precis allt!

Faktiskt – helt allvarligt! I skrivande stund finns 59 370 gratis tillägg att ladda ner. Sannolikheten är därför stor att du lär hitta något som passar och fungerar.

Skulle det nu vara så att du vill ha något som är mer anpassat för just ditt projekt går det faktiskt att anlita en utvecklare för att antingen anpassa ett befintligt eller bygga ett helt nytt från grunden. Det bästa är att det faktiskt inte behöver vara svindyrt!

Genom att välja WordPress är din sida alltid skalbar och möjligheten att växa finns alltid!

Den globala WordPress-gemenskapen är stor!

Du kan hitta mängder av grupper på Facebook, både svenska och internationella, där du kan hitta hjälp eller få svar på frågor.

Youtube är fullt av videos och guider som visar dig hur du gör olika saker. Det finns också flera som erbjuder onlineutbildningar, både gratis och betalversioner, så att du kan bli bättre på att använda WordPress.

Men, alla har inte intresset av att bygga eller underhålla en hemsida. Vissa ser den som ett nödvändigt ont och vill bara kunna lägga upp inlägg eller produkter vid behov. Det är också helt okej! Behöver du så hjälper vi på Intertech dig gärna! Vi kan också vara ditt bollplank och komma med idéer, tips och tricks.

0 0 röster
Article Rating
Prenumerera
Meddela vid
guest
0 Kommentarer
Inline feedback
Visa alla kommentarer

Relaterade inlägg

Hosta vid bröstsmärta
Första Hjälpen & HLR
Hosta vid bröstsmärta

Det förekommer både kedjebrev och delningar i sociala medier om en typ av självhjälp och att man ska hosta vid bröstsmärta (= vid misstänkt hjärtinfarkt).

Göteborgs-Postens korståg mot BB Gårda
BB & Förlossning
Göteborgs-Postens korståg mot BB Gårda

Det är tragikomiskt att se Göteborgs-Postens slogan ”riktig journalistik gör skillnad” i webbläsarens flik när man går in på deras sida och se artikelserien Naturlig födsel

Dr. Eva Wiberg-Itzel om BB Gårda
BB & Förlossning
Eva Wiberg-Itzel om BB Gårda

Under den gångna veckan skriver Doktor Eva Wiberg-Itzel om BB Gårda i ett nytt inlägg i sin blogg och även på Instagram. Doktor Eva Wiberg-Itzel,

0
Lämna gärna en kommentarx
()
x
Chrille Hedberg logotyp
Chrille Hedberg

Använd gärna detta formulär för att komma i kontakt med mig.

Hej! Vad kul att du är här!

Hemsidan har precis fått sig en rejäl ansiktslyftning! Allt gammalt innehåll sopades och den nya byggdes upp på nytt. Vissa länkar kan därför vara lite knas att funkera, och vissa bloggkategorier saknar innehåll.

Hoppas ändå att du trivs här! Tjoa gärna till om det är något!

Som många andra webbplatser kör jag cookies på denna. Du kan också, frivilligt, välja att använda ett konto från sociala medier för att logga in och kommentera. Du kan när som helst återkalla detta och/eller radera din profil.